Мобільний номер залишиться старим, якщо користувач змінить оператора. НКРСІ підготував проект

28.11.2012 06:53 Влада
Абоненти отримали можливість міняти оператора зі збереженням номера необмежену кількість разів.

У Мін'юсті повідомили про набуття чинності з 21 листопада відповідного наказу Держслужби спеціального зв'язку та захисту інформації, повідомляє «Комерсант-Україна».

Документ «Про затвердження технічних вимог до телекомунікаційних мереж України щодо забезпечення надання послуг перенесення абонентського номера та користування персональним номером» дозволяє впровадити послугу перенесення мобільних номерів при зміні оператора - Mobile Number Portability (MNP).

У Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРСІ), вже підготували проект правил надання послуги MNP. Щоб зберегти номер, абонентові треба буде звернутися з письмовою заявою до оператора, у мережі якого він захоче обслуговуватися.

Міграція в нову мережу займе менше доби, однак послуга буде платною. Співрозмовник видання в НКРСІ припустив, що плата складе близько 40 грн. - На рівні середнього місячного рахунку українського абонента мобільного зв'язку. Для порівняння, у європейських країнах плата за MNP в середньому становить 8,38 євро.

У НКРСІ розраховують, що послуга збереження номера почне працювати в Україні вже наступного року. 

Автор: Администратор сайта