Екс-чиновник ХОДА зі спільником оголошені у розшук

03.04.2015 10:44 Влада
dasc.com.ua dasc.com.ua
Колишнього директора Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації Романа Гриву підозрюють у привласненні і розтраті майна, а також службовій підробці.

За інформацією облуправління МВС, разом з представниками підприємства «Коммунтрест» чиновник привласнив понад 1 мільйон коштів з бюджету.

Про це на засіданні колегії Харківської облдержадміністрації повідомив начальник Головного управління МВС в Харківській області Анатолій Дмитрієв.

«Слідчі повідомили про підозру директору Департаменту ЖКГ Гриві Роману Сергійовичу за частиною 5 і 4 статті 191 та ч. 2, 1 ст. 366 Кримінального кодексу України та директору ТОВ «Коммунтрест» Плакідіну Олександру Арсенійовичу. На даний момент ці люди, зрозумівши, що дорога у них одна, встали на ноги і, як кажуть у народі, втекли. Тому слідчими вони оголошені в розшук. Слідчі дії тривають, ми їх затримаємо, і вони постануть перед судом, як належить. Це буде прикладом для інших, щоб ніхто не робив замах на бюджет», - заявив Дмитрієв.

Стаття 191 (привласнення, розтрата майна і заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) передбачає покарання до 12 років позбавлення волі; ст. 366 (службове підроблення) - до п'яти років позбавлення волі.

Роман Грива очолював Головне управління, а потім Департамент ЖКГ з 2010 року. Звільнений у березні 2015 року розпорядженням голови ХОДА Ігоря Райніна.

Автор: Администратор сайта