Двісті фанів ЄВРО-2012 написали харків'янам листи з подякою

05.07.2012 11:53 Суспільство
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова
Понад 200 листів з подякою від закордонних фанатів надійшли на адресу ХОДА після закінчення матчів Євро в Харкові.

Європейським політикам слід вибачитися перед Україною та перед Харковом за інформаційну війну, яку вони вели напередодні чемпіонату Європи, переконаний віце-губернатор Юрій Сапронов.

– Наші найбільші дивіденди минулого Євро–2012 – відгуки засобів масової інформації і звичайних людей, які були присутні на матчах. Громадяни Німеччини, Нідерландів, Португалії, Данії кажуть приблизно таке: «Наші політики нас обдурили. Вони застерігали, що з першого кроку в Україні до нас чіплятимуться місцеві повії, ми везли із собою їжу, адже нам казали, що тут неякісна вода, їсти тут нема чого, а коли ми відійдемо від центральних вулиць, то побачимо дохлих кішок і собак. Ми боялися розгулу злочинності, про який нам розповідали політики». Але істерія, притаманна, у першу чергу, німецьким ЗМІ, виявилася безпідставною, тому підсумок абсолютно інший. Я особисто пишаюся кожним харків’янином. Спасибі Харкову і харків’янам за те, що в нас чудове сучасне європейське місто, в якому живуть розумні, чуйні, великодушні, добрі й веселі люди», – зазначив Юрій Сапронов.

Віце-губернатор особливо відзначив доброзичливість і гостинність харків’ян, які, часто навіть не володіючи мовами, «виловлювали» зі сказаного іноземцем назву вулиці, і потім проводжали один або два квартали групу вболівальників до потрібного місця. Самих уболівальників особливо порадувало те, що поїсти й випити пива в Харкові коштувало в 10–12 разів дешевше, ніж це було на інших чемпіонатах. Чудово було організовано фан-зони й місця відпочинку.

Загалом футбольні поєдинки в Харкові відвідали понад 110 тисяч уболівальників і, на думку віце-губернатора, у середньому кожен з них витратив близько 100 євро. Серед гостей найбільша кількість уболівальників з Голландії – понад 40 тисяч чоловік, з Німеччини – понад 10 тисяч, з Росії – близько 8 тисяч, з Данії – близько 5 тисяч.

Що стосується витрат на проведення Євро–2012 у Харкові, то в період за 2008–2012 роки вони склали 13 млрд 658 млн грн. Заступник губернатора поінформував: «З державного бюджету було виділено 3 млрд 432 млн грн, з місцевих бюджетів – 1 млрд 195 млн грн, у тому числі 923 млн грн з міського бюджету і 272 млн грн з обласного. 9 млрд 29 млн грн надійшло з інших джерел».

Ігор Бережний, матеріал з газети "Слобідський край" №79 від 05.07.2012

Довідка "СК". Футбольні поєдинки в Харкові відвідали понад 110 тисяч уболівальників. Серед них найбільша кількість з Голландії – понад 40 тисяч чоловік, з Німеччини – понад 10 тисяч, з Росії – близько 8 тисяч, з Данії – близько 5 тисяч.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта