Аптеки масово ліквідують на Харківщині. Коментар М. Добкіна

30.04.2013 14:54 Суспільство
http://farm3.static.flickr.com/ http://farm3.static.flickr.com/
На сесії Харківської облради, яка відбулася на минулому тижні, депутати ухвалили низку рішень щодо ліквідації комунальних аптек.

Всього було ліквідовано 18 аптечних закладів. По одній аптеки ліквідували у Балаклії, Вовчанську, Дергачах, Новій Водолазі. Решта ліквідованих аптек мала харківську прописку. Під час сесії було зазначено, що частина аптек, що ліквідовуються мають тяжкий фінансовий стан і відновлення їхньої роботи неможливим та недоцільне, з причини розгалуженої мережі аптечних закладів. Серед інших причин ліквідації відсутність фінансово-господарської діяльності протягом тривалого часу.
Разом з тим на Харківщині розглядається питання щодо передачі діючих комунальних районних аптек на баланс районів області.
Про це сьогодні в ході урочистих зборів профспілкового активу Харківської області повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. Губернатор запевнив, що про приватизацію аптек мова не йде.

– Жодна аптека за останні 3 роки на приватизацію не була поставлена. Я вважаю, що всі районні аптеки потрібно віддати районам на фінансування. Сьогодні у нас залишився де-юре обласний аптечний склад, залишилися якісь аптеки, які бізнесу не потрібні. Ми повинні піти від необхідності утримувати те, що нам не по кишені і нікому користі не приносить, тому ми це все об'єднуємо і в результаті передамо по районах. Аптечний склад залишимо, він буде у нас працювати по реалізації таких програм, як, наприклад, програма для гіпертоніків, по якій ми отримуємо фінансування, і хтось повинен її цілеспрямовано вести, - сказав голова області.

Він додав, що робота мережі комунальних аптек у Харкові дозволяє забезпечити мешканців обласного центру пільговими ліками.
Також Михайло Добкін зазначив, що бізнесу буде надана підтримка у реалізації проекту відкриття мережі аптек в області 

– Ми дамо всі можливості - і для відкриття аптечних пунктів у лікарнях, і для роботи, спираючись на існуючу мережу. Поки, на жаль, охочих не знаходиться, - сказав Михайло Добкін.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта