Безкоштовне діагностування робитимуть десятьом онкохворим дітям Харківщини щомісяця

07.12.2012 12:06 Суспільство
http://ditvora.com.ua http://ditvora.com.ua

Між Харківською обласною державною адміністрацією та мережею медичних діагностичних центрів "Експерт" сьогодні була підписано договір соціального партнерства.

Як повідомив Ігор Шурма, завдяки договору щомісяця 10 дітей - сиріт, та дітей позбавлених батьківського піклування, що мешкають у Харківській області, зможуть пройти поглиблене обстеження на медичному обладнанні нового покоління.

- Ми підписуємо договір про безоплатне обстеження дітей у випадку необхідності такого за рекомендаціями лікарів, - говорить заступник губернатора. -  Буде відпрацьована схема, за якою пацієнти «Інституту охорони здоров'я дітей і підлітків» і обласної клінічної лікарні, де проходять обстеження ці діти, через Головне управління охорони здоров'я будуть направлятися на обстеження.

В мережі «Експерт»у Харкові функціонують два центри, повідомив генеральний директор Володимир Ященко. Один — на базі Інституту медичної радіології, де є 16-зрізовий комп'ютерний томограф, і обладнання УЗД експертного класу. Друга база знаходиться при обласній клінічній лікарні №5 — Центр променевої діагностики, в арсеналі цього центру є високопольний магнітно-резонансний комп'ютерний томограф, який на сьогодні здатен виконувати всі задачі.

- Ми запропонували обстежувати всіх дітей, що мають підозри на онкозахворювання на базі комп'ютерного томографа в інституті медрадіології, і всіх дітей, які потребують обстеження на МРТ. Не будемо відмовляти і в обстеженні на УЗД — апаратах експертного класу. Нам це дозволить мати адекватний зворотний зв'язок від лікарів, знати, що лікарям необхідно, говорить директор центру.

Станом на 1 грудня 2012 року на обліку в закладах охорони Харківської області перебуває 171 дитина з онкологічною і 150 — з онкогематологічною патологією.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта