У новому оперблоці в Ізюмі було виконано більше півсотні операцій

20.11.2012 07:36 Суспільство
Оновлений операційний блок в Ізюмській центральній міській лікарні працює з повним навантаженням.

За словами головного лікаря медзакладу Анатолія Коваленка, після відкриття оперблоку тут  було проведено більше 50 операцій.

- Йде звичайна робота: проводяться планові і ургентні операції, - говорить Анатолій Коваленко. - Серед них двостороння трепанація черепу, видалення субдуральних гематом. Зараз у відділенні перебуває хвора із гострим гнійним перитонітом, якій була проведена лапаротомія і перфорація кишечника. Були операції з приводу перфоративної виразки, проводилося грижосічення, операції з приводу гострого деструктивного апендициту.

Ремонт оперблоку тривав 4 місяці. Відкриття оперблоку відбулось 9 жовтня. Тут були повністю замінені покриття стін, підлоги, замінені вікна і двері. Створена централізована система подачі кисню, кондиціонування всього оперблоку.

- Також ми отримали нове обладнання: нові операційні столи, 3 операційні лампи, 2 електрокоагулятора, які можуть виконувати коагуляцію тканин і судин, а також виступати в якості електроножа; отримані 2 електровідсмоктувачі, 2 електрокардіографи. До цього ми в минулому році отримали апарат «ЛІОН» вартістю 280 тис. грн для інгаляційного наркозу, - розповідає головний лікар.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта