Червонооскільське водосховище "обсіли" донеччани та луганчани

20.06.2013 14:25 Суспільство
http://parostok.com.ua/ http://parostok.com.ua/
Кореспондент "СК" дослідив умови проживання та ціни у найкращих місцях та базах відпочинку, які є на території Харківської області.

Ми вирушили на південний схід області: до Борівського району на берег Червонооскільського водосховища.

Червонооскільське водосховище не менш мальовниче, ніж Печенізьке.

Читайте також: Де дешево відпочити у Харківській області. Послуги, ціни, адреси
             Готелі Харківщини: Лас-Вегас та халупи на березі озера із золотим дном

Більша частина акваторії – на території Харківської області: Борівського, Ізюмського та Куп’янського районів. Правий берег водосховища гористий і майже повністю покритий листяним лісом, а отже під’їхати до нього важко, тому туристи сюди приїжджають рідко – хіба що помилуватися недоторканою природою. Лівий берег більш пологий, у багатьох місцях біля води розкинувся сосновий, а місцями і тополевий ліс. Саме в цьому районі найбільш адаптовані для відпочинку пляжі. Під’їзд до берега практично скрізь зручний, а тому влітку тут дуже багато відпочивальників. Ті, хто приїздив сюди хоча б на кілька днів, у захваті від місцевих краєвидів.

– У дитинстві я дуже любила відпочивати на Червонооскільському водосховищі. Природа тут неймовірно красива, а повітря дуже чисте, – згадує харків’янка Ірина Криворучко.

Та, як не дивно, на берегах Червонооскільського водосховища мешканці Харківщини відпочивають менше, ніж гості з Донецької та Луганської областей, розповів голова Борівської райдержадміністрації Микола Кравцов. Тільки у Борівському районі на територіях Підлиманської, Піско-Радьківської сільських рад розташувалася ціла низка баз відпочинку. Всього їх працює 17. Щороку сюди приїжджають близько 50–60 тис. відпочивальників.

– Курортний сезон у нас у районі вже розпочато. На восьми базах відпочинку є перші відпочивальники, – розповів голова райдержадміністрації. – Кожна база на території району має свій облаштований пляж. Є всі умови для повноцінного відпочинку мешканців Борівського району та всіх людей, які вирішать приїхати сюди влітку.

Інна Пирлик, матеріал з газети "Слобідський край" №71 від 15.06.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта