Чи готова Харківщина до спалаху грипу. Звіт чиновників

06.12.2013 13:23 Суспільство
В області уже розроблено план заходів на випадок епідемії грипу.

Як повідомив сьогодні час засідання Харківської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан, в області уже заготували 900 ліжок для хворих на грип та ГРВІ. Зокрема, для дітей підготували 410 ліжок, а для дорослих — 475.

Для надання медичної допомоги в особливо тяжких випадках розгорнули 30 ліжок у підрозділах реанімації та інтенсивної терапії.

Проте це не весь резерв. Олександр Галацан пообіцяв, якщо епідемічна ситуація ускладниться, із “засіків” дістануть ще. Так, у разі підвищення захворюваності на 30 %, додатково задіють 337 ліжок (237 — в районах та містах області), якщо на 50 %, то - 1130 ліжок.

- У критичній ситуації кількість ліжок може бути збільшена до 5 тис., - запевнив Олександр Галацан. - Але ми, судячи з досвіду минулих років і за прогнозами державної Санепідслужби не очікуємо такої ситуації.

Лікарні області уже запаслися 13 тис. захисних одноразових масок, 150 тис. марлевих масок, 51 тис. нестирильних рукавичок, 12, 5 тис упаковками стерильних рукавичок, а також різними дезінфекційним засобами.

Комунальні медичні заклади закупили антибіотиків, жарознижувальні, протизапальних засоби на загальну суму 200 тис грн.

Олександр Галацан наголосив, що завдяки наявності на Харківщині трьох лабораторій для діагностики методом ПЦР, мешканці області можуть швидко дізнатися про свій точний діагноз і пройти правильне лікування.

Нагадаємо, як розповіла Начальник Головного управління Держсанепідслужби в Харківській області Тетяна Колпакова, наразі вакцинацію від грипу зробили трохи більше 6 тис людей. Це менше 1 % населення області і складає всього 7 % від плану. 

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта