Чи можливо повторити досвід Джолі у Харкові. Коментар онколога

13.02.2014 08:55 Суспільство
http://showbizdaily.ru http://showbizdaily.ru
В Україні діагностувати ризик раку молочної залози поки неможливо.

Нагадаємо, нещодавно відома американська актриса Анджеліна Джолі видалила собі молочні залози, оскільки лікарі діагностували в неї ризик захворіти на рак. В Україні ж таке діагностування пройти поки неможливо, - розповіла “СК” заступник директора з медичної частини Харківського обласного клінічного онкологічного центру Галина Єфимова. За словами лікаря, у нас це поки не вийшло за стіни лабораторій.

Читайте також: Харківський онкоцентр. Ціни на лікування

Рак у дітей. Що мусить насторожити батьків та чому лікуються за кордоном

Як цілителі-обманщики убивають хворих на рак. Коментар харківського онколога

- На жаль, ми зараз не можемо собі дозволити таке діагностування. Хоча це б дозволило вирішити багато питань. Йде мова про онкогенетичну діагностику. Ми б тоді розуміли, що певній категорії жінок треба спостерігатися у лікаря часто і регулярно або зробити профілактичну мастектомію (видалення молочних залоз), як це зробила відома актриса, тому що в неї знайшли мутацію гену, який відповідає за рак молочної залози, - розповідає Галина Єфимова. -  І замість того, щоб чекати, коли рак настане, а по її геному було очевидно, що рано чи пізно він наступить, вона видалила об’єкт, де цей рак міг би розвинутися. Це дуже мудре і правильне рішення.

Лікар каже, що у США це загальноприйнята практика. Онкологи, зробивши таке обстеження, оцінюють ступінь ризику, і в ряді випадків пропонують пацієнтам не чекати хвороби, а зробити профілактичні заходи.

- Я думаю, до нас це прийде у недалекому майбутньому, - упевнена Галина Єфимова.

Нагадаємо, щороку на рак захворює близько 10 тис. мешканців області, близько 1 тис. — на рак грудей.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта