Прокуратура: чи сидіти у в’язниці чоловіку-насильнику, вирішує дружина

19.09.2012 10:45 Суспільство
http://www.gazeta.ru http://www.gazeta.ru
Чому правопорушник не завжди несе відповідальність перед законом за злочини середньої та легкої тяжкості, розповів сьогодні на прес-конференції представник прокуратури.

- Кримінальні справи по великій кількості злочинів, у яких потерпілою стороною є громадянин, при певних обставинах можуть бути заведені лише при наявності офіційної заяви потерпілого, - сказав начальник управління нагляду за додержанням законів підрозділами та іншими установами, які ведуть роботу з організованою злочинністю і корупцією прокуратури Харківської області, старший радник юстиції Олександр Бабіков.

Наприклад, у разі, коли чоловік б′є свою дружину, правоохоронці можуть завести справу лише після того, як жінка напише заяву. За повідомленнями ж сусідів чи будь-яких інших осіб кримінальна справа заведена не буде. Проте дане правило дії лише при умови, що правопорушення буде середньої ти легкої тяжкості.

- Це не розповсюджується на здійснення особливо тяжких злочинів. Наприклад, убивства. Також це не стосуються правопорушень, здійснених у складі організованих злочинних груп, - додав Олександр Бабіков.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта