Чи закінчаться дощі у липні. Синоптики дали прогноз на другу половину літа

27.06.2014 12:02 Суспільство
http://prikolnye-smeshnye.ru/ http://prikolnye-smeshnye.ru/

У липні мешканців Харківщини нарешті порадує тепла погода, а дощів майже не буде. Погоду у найближчі п'ять днів визначатиме антициклон.

- В області буде переважно безхмарно або малохмарно. Зараз починається обвекція теплого повітря. Крім того, оскільки небо буде ясним, повітря буде прогріватися від сонця, - пояснила завідувач сектора метеорологічних прогнозів Харківського гідрометцентру Євгенія Ляшенко. - Тому очікується тепла погода. Денна температура сягатиме 27-32 °С вже 1-2 липня.

У цілому синоптики схильні вважати, що середньомісячна температура у липні сягне близько 22 °С при нормі у 20,3 °С. А от опадів випаде навіть менше норми — 65 мм при нормі у 66 мм.

- Початок липня буде без опадів, але дуже схоже на те, що вже наступної суботи, 5 липня, в Харківській області знову почнеться період дощів, - додала Євгенія Ляшенко.

А от на серпень офіційних прогнозів метеорологи поки що не робили. Як раніше заявляв начальник українського гідрометцентру Микола Кульбіда, “тенденція, яка спостерігається в Україні в останні 20 років, нікуди не дінеться, і у нас буде високий температурний режим”.

Винесли свій вердикт про погоду у серпні і народні синоптики. Так, перша половина місяця скоріше за все буде спекотною, а наприкінці серпня температура знизиться, і знову підуть дощі. В цілому ж літо буде прохолодним і вологим. Це пов'язано зі зменшенням активності Сонця. І якщо людям, які полюбляють поніжитися на пляжі, така погода не сильно сподобається, то для фермерів літо видасться ідеальним. Помірна температура повітря і рясні дощі забезпечать хороший урожай.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта