Чорнобильську комісію ліквідували на Харківщини

09.01.2013 12:09 Суспільство
http://sorada.gov.ua/ http://sorada.gov.ua/
Харківську регіональну міжвідомчу експертну комісію, яка підтверджувала зв’язок захворюваності з аварією на Чорнобильській АЕС ліквідовано.

МОЗ своїм наказом від 10.10.2012 № 789/1248, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 18 грудня 2012 р. за № 2108/22420 ліквідувало ряд регіональних експертних та лікарсько-консультативних комісій та дитячі обласні спеціалізовані лікарсько-консультативні комісії щодо встановлення причинного зв'язку хвороб, інвалідності і смерті з дією іонізуючого випромінювання та інших шкідливих чинників, що виникли внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

«Відповідно до статті 12 Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”.
1.2. Пункт 4 наказу викласти в такій редакції:
«4. Ліквідувати:
Вінницьку, Дніпропетровську, Київську та Харківську регіональні міжвідомчі експертні комісії, Волинську, Житомирську, Київську, Рівненську, Черкаську і Чернігівську обласні спеціалізовані лікарсько-консультативні комісії щодо встановлення причинного зв’язку хвороб, інвалідності і смерті з дією іонізуючого випромінювання та інших шкідливих чинників, що виникли внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, поклавши виконання їх завдань на Центральну міжвідомчу експертну комісію, Донецьку та Львівську регіональні міжвідомчі експертні комісії щодо встановлення причинного зв’язку хвороб, інвалідності і смерті з дією іонізуючого випромінювання та інших шкідливих чинників, що виникли внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС (далі — Центральна МЕК, Донецька РМЕК, Львівська РМЕК), згідно з територіальним розподілом відповідно до додатка 1 до цього наказу», — йдеться в документі.

Джерело: МОЗ України
Автор: Администратор сайта