Де та як відпочивали харківські діти. Звіт влади

27.08.2014 11:29 Суспільство
83 % дітей Харківщини віком від 7 до 17 років було оздоровлено у таборах відпочинку.

У 2014 році на території Харківської області працювали 28 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, 727 таборів з денним перебуванням (пришкільні), 189 таборів праці та відпочинку, 4 наметових містечка.

Про це сьогодні розповіла заступник директора Департаменту – начальник управління з молодіжної політики та організації оздоровлення дітей Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Лариса Козлова.

- Зараз діти продовжують оздоровлюватися і на Азовському, і на Чорному морі, і у наших таборах, тому остаточний підсумок ми будемо підводити після 20 вересня, - сказала вона.

За інформацією Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА, у 2014 році з обласного бюджету для придбання путівок було виділено 7 млн 223 тис. грн, що на 2 млн грн більше, ніж минулого року. У місцевих таборах на території області відпочили 91 тисячі 833 дітей. В стаціонарні заклади за межі області було направлено на оздоровлення 6 тисяч 705 дітей. Ці діти відпочили в таборі «Молода гвардія» (м. Одеса), санаторії «Таврія» (Херсонська область), 466 дітей було направлено в табір «Гвоздика» (сел. Кирилівка), 3 тисячі 706 дітей відпочивали в Сумській, Миколаївській, Запорізькій областях.

- Навіть в Ізюмі, який знаходився в зоні АТО, був відкритий табір, і він був завантажений перші 2 місяці. На території табору була посилена охорона, працювала санітарна служба, харчування було п’ятиразове, - розповіла Лариса Козлова.

Джерело: сайт ХОДА
Автор: Администратор сайта