Дешеві ліки для ВІЛ-інфікованих будуть виготовляти в Україні

13.02.2013 08:26 Суспільство
http://medpravda.com http://medpravda.com
Вітчизняний препарат буде коштувати у п'ять разів дешевше за імпортний.

За інформацією УНН, голова підкомітету з питань законодавчого забезпечення протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу, іншим соціально небезпечним захворюванням та з питань контролю за забезпеченням лікарськими засобами і медичними виробами, які закуповуються за державні кошти Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я Тетяна Донець офіційно заявила, що цього року Україна почне вигогтовляти ліки для ВІЛ-інфікованих.

- Україна не виробляє всі медичні препарати, як і інші країни світу. І власне, чи є така потреба? Деякі хвороби зустрічаються в одиничних випадках, тож організувати локальне виробництво не має сенсу. В цьому році в Україні стартує виробництво медикаментів для терапії ВІЛ-інфікованих, тоді як виробництво ліків від гепатиту С поки що на стадії ведення переговорів, - сказала Тетяна Донець.

Вона також зазначила, що ліки українського виробництва обходяться хворим дешевше у середньому у п'ять разів.

- Однією із переваг українських медикаментів є те, що вони в середньому уп’ятеро дешевші за імпортні. При тому, що якість наших ліків контролюється відповідно до світових стандартів, - сказала генеральний директор Борщагівського хіміко-фармацевтичного заводу Людмила Безпалько.

Джерело: УНН
Автор: Администратор сайта