Діагноз грип не хочуть ставити лікарі у Харкові

14.03.2013 11:54 Суспільство
http://lekpravda.com http://lekpravda.com
Про це на розширеному засіданні колегії ГУ охорони здоров'я ХОДА заявила начальник ГУ державної санітарно-епідемічної служби Тетяна Колпакова.

- На жаль, ми стикаємося з тим, що наші лікарі не вміють чи не хочуть ставити діагноз грип на основі клінічних показників. Вони ставлять діагноз ларингіт, бронхіт і т.д., - сказала Тетяна Колпакова.

За її словами, з п'ятнадцятьох захворілих на гострі респіраторні вірусні інфекції чотирнадцять отримують укладення, а випадки захворювання не вносяться до реєстру. Через це статистика рівня захворюваності на грип у Харкові штучно занижена.

- Мене дуже насторожують занадто низькі показники захворюваності на гострі респіраторні інфекції у Харкові. Вони необґрунтовано нижчі за показники у районах області. Це при тому, що в області щільність населення значно менша, а отже й менше можливостей для передачі інфекції, - заявила Тетяна Колпакова.

Також вона додала, що на сьогодні рівень захворюваності на грип хоча й не є критичним, однак вже перевищує минулорічні показники.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта