Дитяча інфекційна лікарня отримала нове обладнання

20.10.2017 12:19 Суспільство
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
Сучасний автоматичний гематологічний аналізатор дозволить проводити 80 досліджень на годину.

Звичайний гематологічний (клінічний) аналіз досліджує кров за 8 параметрами, то нова техніка — за 22 параметрами, що дозволить лікарям ставити більш точний діагноз. Про це повідомили у ХОДА.

Придбати обладнання для обласної дитячої інфекційної лікарні вдалося завдяки залученню благодійної допомоги.

Як зазначив головний лікар закладу Дмитро Кухар, нове обладнання дозволить за годину виконувати дослідження, які раніше проводили за зміну.

«Дослідження будуть більш детальними. Наприклад, ми будемо знати не тільки кількість еритроцитів у крові, але і їх якість, зрілість - це дуже важливо для діагностики. Раніше для проведення детальних аналізів нам доводилося відправляти матеріали в інші установи. Крім того, крові для аналізу береться в 20-30 разів менше, ніж при звичайному клінічному аналізі», - розповів Дмитро Кухар.

За словами завідувача діагностичною лабораторією лікарні Лариси Головахіної, для забору крові будуть використовувати одноразові системи, які забезпечать повну безпеку як хворого, так і медпрацівника.

«Аналізатор оснащений кольоровим дисплеєм, сенсорним управлінням, термопринтером — це сучасне обладнання, про яке лікарі можуть тільки мріяти», — зазначила Лариса Головахіна.

Микола Мельник

Автор: Менеджер сайта