Донорська кров з Харкова врятувала важкохворого у столиці (ФОТО)

31.05.2013 07:50 Суспільство
ФОТО СЗГ УМВС України на Пiвденнiй залiзницi ФОТО СЗГ УМВС України на Пiвденнiй залiзницi
Транспортна міліція провела благодійну акцію “Здай кров — подаруй дитині надію на життя”.

Акція проходила вже вчетверте напередодні Дня захисту дітей. З ранку транспортні міліціонери, серед яких чимало постійних донорів, почали займати чергу в імпровізованому пункті прийому крові, що розташувався в Управлінні МВСУ на Південній залізниці. Серед бажаючих здати донорську кров були правоохоронці різних звань та посад: від рядових міліціонерів до керівників підрозділів і служб Управління. Разом з чоловіками-правоохоронцями участь у благодійному заході взяли і представниці прекрасної половини.

 

Начальник Управління МВС України на Південній залізниці генерал-майор міліції Андрій Мельниченко зазначив, що здача донорської крові напередодні Дня захисту дітей співробітниками Управління у тісній співпраці з фахівцями обласного центру переливання крові стала доброю традицією.
«Діти – це наше майбутнє, майбутнє нашої країни, але, на жаль, не всі діти здорові і не всі вони добре себе почувають. Є дітки, які потребують постійного лікування і їм постійно необхідна кров. Наприклад, діти 16-ї дитячої лікарні, онковідділення, куди ми в цьому році також здаємо кров. Брати участь у даній акції правоохоронців спонукає величезна любов до дітей, бажання всіма силами допомогти їм», - сказав Андрій Мельниченко.

Також він розповів, що кілька днів тому донорську кров транспортних міліціонерів Південної залізниці було направлено до Києва для важко хворої людини. Це стало можливим завдяки появі постійних донорів крові з числа правоохоронців.

Наступним кроком співпраці співробітників Управління з працівниками центру переливання крові може стати транспортування залізничним транспортом крові у контейнерах до певних пунктів призначення. Це може бути актуальним в екстрених випадках, якщо хворим з різних регіонів країни терміново потрібна буде донорська кров певної групи.

Автор: Администратор сайта