Двадцять тонн свинини завезли на Харківщину. Якої якості м'ясо та звідки воно приїхало

11.04.2014 13:07 Суспільство
http://cit.ua/ http://cit.ua/
Щороку в Україну завозять десятки тисяч тонн імпортного м’яса.

Про якість бразильської і польської свинини у народі вже ходять легенди, а люди зазвичай намагаються купувати продукт від українських селян. У «м’ясному питанні» розбирався кореспондент «СК».

Найбільшим постачальником свинина для України є Бразилія. Минулого року лише в зону обслуговування Харківської митниці Міндоходів з цієї країни до нас було завезено 13 тис. 489 тонн м’яса. Наступними за обсягами імпорту є США і Канада – 3 тис. 232 тонни і 1 тис. 86 тонн відповідно. Трохи менше свинини завозять з Німеччини – 939 тонн, Норвегії – 731 тонну і Польщі – 358 тонн. Найменше ж м’яса Україна закупає в Нідерландів – 291 тонну та Іспанії – 97 тонн. Всього ж за 2013 рік на територію Харківської області з-за кордону було завезено трохи більше 20 тис. тонн свинини.

За інформацією про якість імпортного м’яса кореспондент «СК» звернувся до Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України. Там нас запевнили – імпортне м’ясо проходить два рівні перевірки та відповідає всім стандартам якості.
– М’ясо в Україну завозиться або у тушах, або частинами (лопатка, задок, ошийок тощо). Свинячий фарш не імпортується взагалі. Це заборонено законом, – розповів начальник Південної регіональної служби Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Андрій Бабарук. – Уся продукція, допущена до ввезення в Україну, відповідає європейським та українським вимогам. Вона якісна, маркована. Тому не вірте, коли кажуть, що імпортне м’ясо третьосортне чи переморожене. Це все вигадки.

Закон забороняє імпортувати м’ясо, яке:
1. Має ознаки псування.
2. Має не властиві м’ясу колір, запах, присмак (риби, лікарських засобів, трав тощо).
3. Містить засоби консервування.
4. Запліднене сальмонелами або збудниками інших бактеріальних інфекцій.
5. Оброблене барвниками, іонізуючим опроміненням або ультрафіолетовими променями.
6. Отримане шляхом забою тварин, що піддавалися впливу естрогенних, гормональних речовин, антибіотиків і введених безпосередньо перед забоєм заспокійливих засобів.
Також заборонено імпорт фаршу та подрібненої свинини.
Для замороженого м’яса температура в товщі м’язів біля кісток не має бути вищою за –8 °С.

Ірина Гудзь, матеріал з газети "Слобідський край" № 43 від 10.04.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта