Джерело інфекції в навчальному закладі під Харковом не виявлене

06.01.2016 08:11 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
В період з 23 по 28 грудня 2015 року у дітей Височанського навчального закладу Височанської селищної ради Харківського району зареєстровані випадки захворювань гострою кишковою інфекцією.

Захворілі діти були госпіталізовані до Обласної дитячої клінічної інфекційної лікарні, де отримали необхідну медичну допомогу, і станом на 31 грудня 2015 року після отримання необхідного лікування були виписані.

Бактеріологічно діагноз було підтверджено 5 дітям (виділена умовно-патогенна мікрофлора), 1 дитині встановлено діагноз ГРВІ.

Фахівцями Держсанепідслужби проведені комплексні епідобстеження Височанського навчального закладу з метою з’ясування причин та факторів виникнення групової захворюваності.

Під час обстеження відібрано проби харчових продуктів, питної води та змивів з об’єктів зовнішнього середовища для дослідження на патогенну та умовно-патогенну флору загальною кількістю 164, бактеріологічно обстежено 68 контактних осіб (у тому числі працівники дитячого закладу та діти), результати негативні.

У дитячому навчальному закладі проведена заключна дезінфекція.

В домашніх осередках проведено бактеріологічне обстеження контактних осіб, досліджено змиви з об’єктів зовнішнього середовища, проби воду, залишки харчових продуктів.

Станом на 4 січня 2016 року, нових випадків захворювань не зареєстровано, проведення протиепідемічних заходів закінчено, - повідомили у прес-службі Головного управління Держсанепідслужби в Харківській області.

Микола Мірошник

Автор: Менеджер сайта