Епідемія грипу: прогнози харківських медиків

19.09.2017 10:55 Суспільство
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
З початком осені та навчального року в Україні стартував сезон застудних захворювань.

Цього епідперіоду  на українців  одразу насуваються три штами грипу - "Гонконг", "Брісбен" і "Мічиган". Такі прогнози дає Всесвітня організація охорони здоров'я.

Та якщо назви двох вищезгаданих грипів нам вже відомі, то новачок «Мічиган» - недуг не розпізнаний.

За інформацією Міністерства охорони здоров'я, цього року можна очікувати збільшення кількості хворих на грип близько на 14 %.

- Багаторічні спостереження за грипом, дані про імунітет до захворювання у здорових людей, а також низький відсоток вакцинації населення плюс погіршення соціально-економічної ситуації в Україні дозволяють прогнозувати збільшення кількості захворілих на 14 %, - розповіли у відомстві.

Збільшення кількості хворих може відбутися і в Харківській області, говорить завідувачка відділення організації епідеміологічних досліджень ДУ "Харківський обласний лабораторний  центр МОЗ України" Тетяна Карлова. Це відбудеться, якщо один із різновидів вірусу потрапить на територію області.

- Враховуючи те, що ці віруси можуть вперше потрапити до Харківщини, та низький рівень вакцинації, малу кількість осіб, які зустрічалися із цим вірусом на нашій території, - ці фактори можуть призвести до поширення захворювань на більшу кількість населення, - каже медик.

Харків'янка завоювала золото на міжнародному турнірі

Також вона додала, що у Харківській області за минулий епідсезон перехворіли 300 541 чоловік, з них 35,3 % - дорослі, відповідно 64,7 % — діти.

Олександр Ушаков

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта