Фізіотерапевтичний кабінет відкрився у райлікарні під Харковом (ФОТО)

18.10.2012 14:58 Суспільство
Фото Юлії Горобець Фото Юлії Горобець

У центральній районній лікарні в Дергачах, яка також є одним із десяти міжрайонних центрів області, відкрився оновлений фізіотерапевтичний кабінет.

У процедурному приміщенні зробили капітальний ремонт і встановили сучасне медичне обладнання.

Обладнання фізіотерапії в Дергачівській лікарні не оновлювалося багато років. Як розповів лікар-фізіотерапевт Володимир Мріль, вік деяких апаратів досягав 30-ти років і більше.

- Аналоги деяких апаратів у нас і раніше були, але вони всі дуже застаріли. А частини техніки у нас до цього взагалі не було, - сказав Володимир Мріль. - Ми будемо їх освоювати, вже домовилися, що наші фахівці пройдуть стажування в Обласній лікарні. Звісно, теорію користування цим обладнанням ми знали, але практиці треба буде трохи повчитися.

Сертифікат на отримання восьми апаратів фізіотерапії колективу лікарні вручив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

- Відкритий сьогодні кабінет фізіотерапії передбачає надання всього спектру процедур, які є в арсеналі на території України, - сказав Ігор Шурма на відкритті оновленого фізкабінету. - Ми зараз прослідкуємо, яка процедура буде потребувати найбільшої підтримки, і не виключено, що наступного року ми дозакупимо ті апарати, яких бракуватиме.


Віце-губернатор також вручив колективу лікарні сертифікати на УЗД-апарат, фіброгастроскоп, апарат штучної вентиляції легень, «Телекарди» і кардіографи, та медикаменти.


За словами Ігоря Шурми, такі фізкабінети, як у Дергачах, з’являться в усіх центральних районних лікарнях Харківської області вже до кінця 2012 року.

Юлія ГОРОБЕЦЬ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта