Гіпертоніки Харківщини зекономлять до 23% на ліках

16.08.2012 14:02 Суспільство

З 1 серпня в Україні почав реалізуватися проект, який встановив максимальні ціни на ліки для гіпертоників.

У всіх аптеках будь-який з існуючих препаратів від гіпертонії продаватиметься не дорожче за ціну, затверджену законодавством.

Про це на прес-конференції повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

- З виробниками і поставниками був проведений цілий ряд перемовин, і ми дійшли до єдиних стабільних цін, які однакові для всієї України, – підкреслив заступник губернатора. - Орієнтовно ми очікуємо зниження від 10% до 23%. Якщо роздрібна торгівля не буде робити максимальної оцінки 25%, то відповідно ціна може буде ще нижчою. Але ні в якому випадку не вищою.

Також Ігор Шурма повідомив, що сьогодні в мережі роздрібної торгівлі налічується 249 офіційно зареєстрованих препаратів, в основі яких є 7 діючих активних речовин. І в усіх аптеках обов’язково повинні бути препарати з кожної із цих семи груп. У протилежному випадку, за його словами, аптеку можуть позбавити ліцензії.

Зі списком максимальних цін на всі препарати від гіпертонії можна ознайомитися на сайті ХОДА 

У разі, якщо виникнуть сумніви щодо правильності встановлення цін, телефонуйте на «гарячі лінії» Головного управління охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації (057) 758-70-52 або до Державної служби з лікарських засобів у Харківській області (057) 731-47-91. З понеділка по п’ятницю впродовж робочого дня (9:00-18:00).

Юлія Горобець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта