Громадський пляж під Харковом: чисте дно, рятувальники та інші зручності (ВІДЕО)

20.06.2013 06:47 Суспільство
Йдеться про пляж, розташований на Бритайському водосховищі, що у Лозівському районі.

Усі чотири пляжі Лозівщини, де точно можна купатися, розташовані на Бритайському водосховищі. Три з них — це бази відпочинку і четвертий — громадський.

Громадський пляж знаходиться на ближньому до Лозової березі Бритая. Минулого року за пляж активно взялася Катеринівська сільрада — це її земля. Тут встановили грибочки, перевдягальні, туалет, завезли пісок. На березі вартує спеціально навчений рятувальник.

Цього року на утримання пляжу Катеринівська сільрада витратила 65 тисяч гривень. За словами сільського голови Андрія Чабана, за ці гроші водолази обстежували дно, надзвичайники оглядали місцевість на наявність небезпек, санепідемслужба робила проби води, працівники пляжу навчалися й отримували посвідчення. Тепер пляж має паспорт, який підтверджує, що купатися тут безпечно.

Наступного року утримувати громадський пляж на Бритаї та робити його кращим сільрада планує спільно з лозівською міською владою, говорить Катеринівський сільський голова.

На Лозівщині є всього чотири пляжі, які дотрималися усіх необхідних вимог і отримали паспорти, повідомляють у Лозівському міжрайонному відділенні Держсанепідслужби. Окрім громадського пляжу, це бази "Росинка", "Бриз" та наметове містечко міського відділу освіти.

Джерело: ТРК Sigma
Автор: Администратор сайта