І. Шурма: Фізіокабінети з’являться в усіх районах Харківщини

24.09.2012 14:41 Суспільство
http://www.bel-travel.ru http://www.bel-travel.ru
– Минулого року ми закупили для області 60 рентген-апаратів. До кінця цього року кожна дитяча поліклініка і кожна поліклініка для дорослих будуть забезпечені цими апаратами, причому цифровими.

Про це повідомив заступник губернатора Харківської області з соціальних питань Ігор Шурма під час прямої лінії у редакції газети "Слобідський край".

- Зокрема, і в Харківській дитячій поліклініці №1 буде встановлено аналогічний апарат, обстеження на якому, як і на всіх інших, для пацієнтів буде безплатним.

Раніше ми обіцяли, що спочатку наведемо порядок на «швидкій допомозі», після цього – у поліклініках для дорослих, потім – у дитячих. Ми вже налагодили роботу «швидкої допомоги», дещо зробили в поліклініках для дорослих. А взагалі система надання медичних послуг в Україні зараз розвивається таким чином, що  організація роботи поліклінік – пріоритет міської влади.

Ситуація у сільських лікарнях досить складна. Але ми минулого року в кожний районний центр поставили новий рентген-апарат. Ми закупили 10 пересувних флюорографів. Вони їздять по області і на них можна безплатно зробити флюорографію. У цьому році  закуповуємо 33 фізіокабінети. У нас, щоб пройти всі фізпроцедури, в такому кабінеті має бути вісім апаратами. І всі ці вісім апаратів будуть у кожній поліклініці в кожному районному центрі Харківської області.

Я переконаний, що коли набуде чинності закон «Про екстрену медичну допомогу», згідно з яким така допомога фінансуватиметься з обласного бюджету, міське управління охорони здоров’я приділятиме більше уваги налагодженню роботи поліклінік.

У такому напрямі найближчим часом розвиватиметься первинна медико-санітарна та екстрена допомога, - розповів Ігор Шурма.

Юлія Горобець, матеріал з газети "Слобідський край" №114 від 22.09.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта