Харківщина лідирує за вакцинацєю дітей від поліомієліту

22.12.2015 13:18 Суспільство
Про це розповів розповів директор Департаменту охорони здоров'я обласної державної адміністрації Олександр Галацан.

Харківська область лідирує за показниками вакцинації від поліомієліту

За його інформацією, в Харківській області заплановано прищепити більш 120 тисяч дітей.

«До кінця другого туру вакцинації - ревакцинації - залишилося два дні. На сьогодні щеплені 92% дітей. Це найкращий показник в Україні», - зазначив Олександр Галацан.

Також, він зазначив, що в області не зареєстровано жодного випадку важкої алергічної реакції на щеплення.

Директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА також зазначив, що, на відміну від першого туру вакцинації, коли відмов від щеплень в області практично не було, у другому турі близько 2 тисяч батьків відмовилися щепити дітей.

Реабілітаційний центр планують створити під Харковом

«У тих, хто відмовився від ревакцинації, шансів отримати гарантований стабільний імунітет набагато менше, - підкреслив директор департаменту. - Я хочу порадити батькам не піддаватися впливу негативної інформації про щеплення і провести ревакцинацію в третьому турі, який проходитиме в січні-лютому. Якщо зробити хоча б 2 щеплення, гарантія імунітету до поліомієліту буде набагато вище».

«Вакцина, яку ми використовуємо, - хорошої якості. Це ми бачимо по дії на пацієнтів. Терміни придатності та умови зберігання вакцини суворо дотримуються, тому батькам не варто хвилюватися », - зазначив директор Департаменту охорони здоров'я, підкресливши, що запасу вакцин в області достатньо, щоб провести імунізацію в повному обсязі - сообщеет прес-служба ХОДА.

Микола Мірошник

Автор: Администратор сайта