Харківські фахівці представлять свій погляд на реформу медицини

09.02.2017 05:30 Суспільство
Фото із соцмереж Фото із соцмереж
На сьогодні Міністерство регіонального розвитку представило своє бачення кількості госпітальних округів на Харківщині. За цією концепцією, в області пропонують створити чотири округи.

- Фактично, зараз нам пропонують взяти карту і поділити регіон з півночі на південь і зі сходу на захід. Але такі госпітальні округи для нашої області є неприйнятними, - зазначив радник заступника голови ХОДА Олександр Галацан. - Варто зазначити, що коли в 2005-2006 роках розраховували необхідну кількість таких госпітальних округів для нашої області, то з урахуванням усіх аспектів - якості доріг, відстаней, кількості медперсоналу, техніки - їх повинно бути десять-дванадцять.

Фахівець нагадав, що тоді думки Управління охорони здоров'я і Міністерства знову розійшлися, адже із дванадцяти округів для Харківщині пропонували зробити вісім. Але і така кількість, на думку обласного Управління, не змогла б забезпечити потребу регіону.

- Але у травні 2016 року прийняли рішення, що округи повинні створюватися, звичайно, із врахуванням економічної ефективності, але в одному окрузі можуть працювати кілька лікарень інтенсивного лікування, - додав спеціаліст.

За його словами, фахівці Управління охорони здоров'я ХОДА підготували власну концепцію створення госпітальних округів, яка дозволить медикам зберегти робочі місця, і збиралися вже 8-9 лютого презентувати її в Києві.

- Ми напрацювали модель, яка принциповим чином відрізняється від тих чотирьох округів, які нам сформовано представниками Мінрегіону, - розповів Олександр Галацан. - Вона повністю забезпечує збереження професійних кадрів, збереження звичних усталених маршрутів пацієнтів,  збереження всіх обсягів допомоги, які забезпечуються мережею.

Вакцину проти сказу терміново шукають на Харківщині

Детальніше про реформування медицина на Харківщині читайте у статті.

Олександр Ушаков

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта