Харківський сліпий юрист стрибнув у відкрите море (ФОТО)

03.09.2013 06:58 Суспільство
24 серпня громадська організація «Всеукраїнська профспілка працездатних інвалідів» провела акцію «Небо - для вільних» задля присвоєння спортивного розряду з парашутного спорту групі інвалідів.

Ігор Іванович Митрофанов народився у Харкові, потім з батьками поїхав з міста. Проте доля знов повернула юнака до Першої столиці. Через  погіршення здоров’я Ігорю довелося навчатися у школі для сліпих. Згодом невгамовний парубок пішов працювати на учбово-виробниче підприємство Українського товариства сліпих, поєднуючи роботу із навчанням у Харківській національній юридичній академії імені Ярослава Мудрого. Сьогодні Ігор Митрофанов, юрист за фахом та екстремал за покликанням, надає юридичні консультації при Харківській громадській організації незрячих юристів та бере участь у різноманітних громадських акціях та заходах.

Коли влітку цього року Ігорю Митрофанову запропонували зробити стрибок із парашутом у відкрите море біля кримського селища Коктебель, чоловік не роздумуючи погодився. Але вже ближче до дня «Х» почав хвилюватися.


- У якийсь момент я засумнівався – чи потрібно це мені? - ділиться враженнями Ігор Мітрофанов. – Я поспілкувався з хлопцями, які вже стрибали, з інструктором. Це додало впевненості і у той момент, коли треба було зробити крок із літака у повітря, я вже був підготовлений страху не було.

Ігор Митрофанов та семеро інших українців самотужки стрибнули у прірву, яку не бачать. На землі їх зустріли оплесками, як справжніх героїв. Для двох з восьми парашутистів це вже третій стрибок,але рекордну висоту у 1000 метрів вони теж підкорили вперше.

Від дня рекордного стрибка пройшло небагато часу, але Ігор Митрофанов вже міркує про наступні спортивні досягнення. У планах юриста-екстремала більш складний стрибок з парашутом - із приземленням не на воду, а на  землю. У тому, що бажане можна здійснити Ігор Митрофанов не сумнівається, адже в усіх своїх починаннях він отримує величезну підтримку родини. У Коктебель разом із харківським юристом поїхала донька, а на Говерлу його супроводжував син.

Катерина Терещенко, матеріал з газети "Слобідський край" №103-104 від 31.082013

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта