Харківський госпіталь отримав гуманітарну допомогу

11.03.2015 10:17 Суспільство
До гуманітарного вантажу, який отримали фахівці Військово-медичного клінічного центру Північного регіону, увійшли препарати для надання першої медичної допомоги.

Зокрема були доставлені антибіотики, протизапальні, знеболювальні, інфузійні розчини та ліки інших груп. 

Формування й відправка цієї партії ліків відбувалися під патронатом дружини Президента України Марини Порошенко, повідомили в Харківському регіональному медіа-центрі Міністерства оборони України.

«До 95 % від усіх медпрепаратів, що надходять до нас централізовано чи від безкорисливих громадян, ми негайно направляємо до зони проведення антитерористичної операції. Адже кожна з цих таблеток є додатковим шансом зберегти здоров’я, а можливо, й життя нашим військовослужбовцям. Тож на наших складах благодійні вантажі не залежуються, а негайно направляються для медичного забезпечення учасників АТО», - пояснив начальник ВМКЦ ПнР полковник медичної служби Віктор Поліщук.

Цього року це перша партія ліків, яку харківські військові лікарі отримали від благодійників.
Довідка. За час проведення АТО до палат Військово-медичного клінічного центру Північного регіону із зони проведення бойових дій було доставлено близько 7 000 бійців різних силових відомств, з яких понад 4600 військовослужбовців прибуло із пораненнями чи бойовими травмами, решта - із захворюваннями.

Джерело: сайт ХОДА
Автор: Администратор сайта