Харківський інститут ім. Ситенка направляє пацієнтів лікуватись до унікального санаторію

06.11.2012 15:43 Суспільство

Євпаторійський Центральний дитячий клінічний санаторій Міністерства оборони цього року святкуватиме своє 92-річчя.

У санаторії лікують психоневрологічні, ортопедичні, алергологічні захворювання. З позитивною динамікою успішно проходять лікування хворі на бронхіальну астму. У хірургічному відділенні, відкритому у 50-х роках минулого століття, успішно проводять операції дітям із психоневрологічними захворюваннями.

– Перш за все це дитячий церебральний параліч, ортопедичні захворювання. Пацієнт у нас проходить повний цикл лікування: дохірургічна підготовка, хірургічна операція, післяхірургічна реабілітація. Таких моделей лікування на теренах країн СНД на сьогодні більше немає. До нас приїздять пацієнти з багатьох країн світу, – розповів керівник лікувально-діагностичного центру підполковник Сергій Якименко.

Останнім часом було оновлено 50 % фізіотерапевтичних апаратів, придбано нове медичне обладнання міжнародної компанії BTL Medical Technologies. У санаторії успішно застосовують лазеротерапію, магнітотерапію, грязьолікування, а з наступного року запровадять питне мінеральне лікування на базі власного бювету мінеральної води. Співпрацює санаторій і з харківськими медзакладами.

– Ми маємо тісні зв’язки з Інститутом патології хребта та суглобів ім. М. І. Ситенка, з якого направляють хворих лікуватися в нашому санаторії. Хірурги інституту проводять операції на базі нашого хірургічного відділення, – розповів Сергій Якименко.

Він також повідомив, що завдяки унікальним власним методикам лікування дитячого церебрального паралічу вдається досягти високих результатів.

– Хворі на дитячий церебральний параліч у нас проходять повний комплекс лікування, і якщо є потреба – із хірургічним втручанням. Саме в санаторії винайшли метод етапно-гіпсових пов’язок, який уже неодноразово довів свою ефективність.

Про результати лікування в санаторії говорить те, що 60 % дітей, які лікувались у нас, мають вищу освіту, близько 70 % створили свої родини, незважаючи на те, що такі пацієнти вважаються найбільш інвалідизованою групою населення.

Окрім близького зарубіжжя, у санаторії лікуються хворі з Німеччини, Італії, Болгарії, США, Канади, Саудівської Аравії, Туреччини.

Юрій Борщ, матеріал з газети "Слобідський край" №132 від 03.11.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта