Харківський Хоспіс збільшився на тридцять місць

04.10.2012 11:36 Суспільство
фото Інни Пирлик фото Інни Пирлик
Cьогодні у Харкові на базі «Харківської міської клінічної багатопрофільної лікарні № 17» відкрився 2-ий пусковий комплекс відділеня паліативної медицини «ХОСПІС».

Перший комплекс на 50 місці було відкрито у січня 2011 року. Сьогодні хоспіс поповнився ще на 30 місць.
У відкритті взяли участь голова ХОДА Михайло Добкін та Харківський міський голова Геннадій Кернес.

- Це будівля, яка відповідає усім міжнародним стандартам. А якість надання медичних послуг у цьому закладі одна з кращих в Україні. Хочу сказати, що окрім слів подяки будівельникам та медикам, навіть найбільший скептик сказати не може, - зазначив М.Добкін.

- Ми будемо продовжувати розвиватися у цьому напрямку, - сказав Геннадій Кернес, - хоспіс - це не просто допомога, я думаю, що все, що з ним пов'язане, має особливе значення. Ми будемо робити все можливе, щоб не було черг до хоспісу та відмов потрапити у цей заклад. Тому бажано, щоб у місті хоспісів було більше.

Також Геннадій Адольфович повідомив, що міський хоспіс у перспективі поповнять ще на 20 місць. Окрім того він розповів, що на території скверу біля лікарні побудують церкву.

Як повідомив головний лікар 17-ої лікарні Дмитро Черепов, сьогодні ще формується штат співробітників, які працюватимуть у  новій частині відділення.А нові ліжка уже завезли.

- Частина ліжок механічні, частина - електричні, що створює зручності медичному персоналу та самому пацієнту, - сказав Дмитро Черепов, - всі палати індивідуальні. У кожній кімнаті є кнопки виклику, тому пацієнт будь-якої хвилини можу запросити медичного працівника.

Також головний лікар розповів, що в основному пацієнтами хоспісу стають люди, що страждають онкологічними захворюваннями.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта