Харківським підліткам дадуть у руки зброю (ФОТО)

20.08.2013 07:26 Суспільство
фото Тамари Кіч фото Тамари Кіч
У дитячому оздоровчому таборі «Орлятко» Чугуївського району розпочалася військово-патріотична зміна «Захисник Вітчизни».

Діти від 14 до 17 років протягом двох тижнів будуть вчитися муштрувати, обходитися зі зброєю і копати окопи разом із офіцерами.

Головним завданням зміни, за задумом організаторів, є виховання почуття патріотизму і набуття навичок і умінь, необхідних для майбутнього захисника Вітчизни.

- Поняття патріотизму і захист Вітчизни повинні бути у кожного громадянина України незалежно від його віку і статі. Він повинен любити свою країну і бути готовим захищати її. Сьогодні тут всього 2 взводи - 60 дітей. Це початок створення в області військово-патріотичного табору, який ми плануємо відкрити на території колишнього дитячого оздоровчого закладу заводу «Електроважмаш». Ми повинні там провести великий обсяг робіт. На наступний рік табір працюватиме в 3 зміни, в ньому будуть відпочивати діти з усієї Харківської області, - розповів після урочистого відкриття зміни заступник голови ХОДА Євген Савін.

Для дітей запланована велика програма, яка узгоджувалося із Міністерством оборони України. Як розповіла директор табору Ірина Шевченко, із дітьми постійно працюватимуть офіцери військових частин, які розташовані на території району.

Хлопці і дівчата побувають у військових частинах, познайомляться із технікою, полазять по танкам, потримають справжню зброю в руках, постріляють із пневматичної зброї, пориють окопи, позмагаються. Також відбудеться між загонами зарниця. Також вони будуть опановувати муштровий вишкіл. Крім того, напередодні 70-річчя визволення Харківської області і Харкова від німецько-фашистських загарбників, відбудуться зустрічі із ветеранами Великої вітчизняної війни району і відвідування меморіалів слави та музеїв.

- Ця зміна була для нас сюрпризом, але ми йому раді, бо вона буде найбільш пам’ятною і для дітей і для працівників табору. Стільки емоцій, скільки вона приносить дітям і нам, ми, мабуть, не переживали за всі три зміни, - говорить Ірина Миколаївна. - Мені здається, головне, щоб після цієї зміни вони зрозуміли, що захищати вітчизну не так просто, але дуже потрібно, і що професія військових дуже потрібна країні. Вони стануть після цієї зміни краще, добріше, і краще фізично підготовлені.

Чугуївський районний дитячій оздоровчий табір “Орлятко” розрахований на 150 місць, у цьому році за три зміни в таборі відпочили 465 дітей.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта