Харків'ян попередили про смертельну інфекцію і запровадили карантин

03.09.2015 05:51 Суспільство
Фото: vsezhivotnye.com Фото: vsezhivotnye.com
Жителів Харкова настійно закликають не випускати на вулицю домашніх тварин у зоні карантину в Московському районі.

Директор КП «Центр поводження з тваринами» Юлія Шаповалова 2 вересня розповіла, що на карті карантинна зона виглядає як прямокутник, позначений вул. Тимурівців, вул. Гвардійців Широнінців, пр. Тракторобудівників, пр. 50-річчя ВЛКСМ.

У цю зону входить близько 65 будинків. Зараз у цьому секторі здійснюється безповоротний вилов безпритульних тварин на підставі рішення Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Харківській міській раді.

Щоб уникнути різних непорозумінь і конфліктів з власниками кішок і собак, в цій зоні біля під'їздів будинків були розвішені оголошення про введення карантину з настійним проханням не випускати домашніх тварин без нагляду на вулицю протягом двох місяців, - повідомляє сайт Харківської міської ради. 

Ветеринарний лікар КП «Центр поводження з тваринами» Сергій Піскурев, розповів, що сказ - це смертельна хвороба, яка передається людині від хворої тварини при укусах або потряплянні слини на пошкоджену шкіру або слизову оболонку.

Симптоми хвороби у тварин такі: світлобоязнь, водобоязнь, рясне виділення слини, зміни в звичайній поведінці - надмірна ласка або агресія, різка активність тощо

Роман Шупенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта