Харків’ян закликають бути небайдужими до глухих дітей

22.03.2013 10:26 Суспільство
http://www.liveinternet.ru http://www.liveinternet.ru
З 7 по 28 квітня в Харківській області буде проходити Всеукраїнська благодійна акція “Серце до серця”, під час якої збиратимуться кошти на медичне обладнання і слухові апарати для дітей з вадами слуху.

Про це повідомила заступник директора Департаменту охорони здоров’я – начальник відділу з питань організації охорони дитинства та материнства ХОДА Тетяна Єфименко.

За її словами, ця акція проходить під егідою Міністерства охорони здоров'я України, а організатором виступає Всеукраїнський благодійний фонд «Серце до серця».

- Цього року ця акція проводитиметься уже всьоме, - говорить Тетяна Єфименко. - В перші роки акція була присвячена дітям, які страждають хворобами органів зору. Тоді було закуплено обладнання для дитячого офтальмологічного відділення обласної клінічної лікарні. Потім протягом двох років купувалось обладнання для відділення інтенсивної терапії Обласної дитячої клінічної лікарні №1. У 2011-2012 роках гроші, зібрані у Харківській області, були витрачені на інсулінові помпи для дітей, хворих цукровим діабетом.

В цьому році МОЗ разом із Фондом визначили, що на зібрані кошти будуть купуватися медичне обладнання і слухові апарати для дітей, які страждають вадами слуху. У Харківській обалсті створений штаб фонду і розрахунковий рахунок, на який протягом 7 -28 квітня можна перераховувати кошти. А 28 квітня на вулиці міста вийдуть численні волонтери, які збиратимуть кошти у скриньки.

- Кожний волонтер має ідентифікатор, який дає йому право згідно із Закону “Про благодійність” виходити на вулицю і збирати у цю скриньку гроші, - розповідає голова правління Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця» Єжи Конік.- Кожна людина, яка кине у скриньку хоч декілька копійок, отримає сердечко, яке йому приклеюють на одяг. Я би хотів, щоб у цей день щонайменше половина людей на Харківщині мали ці сердечка. Потім волонтер іде в штаб, в якому скриньку відкривають і він отримує спеціальний звіт. Звіти всіх волонтерів висвітлюються на нашому сайті.

Досвід роботи організації “Серце до серця” прийшов із Польщі. За словами Єжи Коніка, протягом однієї акції там збирають до 150 млн грн. На жаль, українці значно менше приділяють уваги благодійності, і в минулому році було зібрано 4 млн, причому в Харківській обалсті зібрали найменше коштів - 22 тис грн, в той час як у Волинській, Одеській, Закарпатській — по 350 тис. грн, а у Вінниці — більше 663 тис.грн. Тому організатори акції закликають харків'ян бути небайдужими до проблем хворих дітей.

Сьогодні на Харківщині проживає 1051 дитина з вадами слуху, в тому числі 328 дітей з глухотою. Крім того, 49 дітям безкоштовно зроблені операції зі встановлення кохлеарних імплантів, але їм потрібне тривала реабілітація.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта