Харків'янам обіцяють поліпшити якість лікування

10.08.2015 12:30 Суспільство
Фото: workout.com Фото: workout.com
У Харкові відбулася прес-конференція, пов'язана з реформою медицини.

На прес-конференції волонтерська організація “Help Army”, в особі її представників, розповідала, як реформувати медицину на Харківщині і зробити якісне обслуговування жителів області. Один із спікерів заходу заявив, що українці дуже обережно ставляться до отримання медичних послуг у державних закладах.

– Більше 80 % населення України невдоволене якістю медичної послуги. Де-юре – медицина у нас безкоштовна, а за фактом – навпаки, з цієї причини більше 60 % українців або взагалі не звертаються зі страху з різних причин в медичні установи при виявленні усіх симптомів захворювання, або відкладають свій візит у довгий ящик. На сьогоднішній день медицина фінансується лише на третину своїх потреб. В цьому році державна субвенція становила 46 млрд грн, а це всього третя частина всього фінансування. Решту платять самі українці зі своєї кишені, – заявила почесний консул Німеччини Тетяна Гавриш.

Мета даної волонтерської групи в найближчому майбутньому створити невеличкі пілотні амбулаторії і подивитися на їх результати. Головне – надати харків'янам якісне, а головне, абсолютно безкоштовне лікування. В кінці вересня запланована презентація цієї волонтерської організації, яка розповість про плани на майбутнє і подальші етапи просування цієї реформи.
Також варто зазначити, що дана організація проводить тренінги 15 представникам приватних і державних медичних установ, 6 з яких – перші особи своїх лікарень. Найближчим часом планується їх поїздка у Польщу, де група набереться досвіду і підвищить свою кваліфікацію.

Олександр Гаркавець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта