Харків’янин зайшов до аптеки за ліками для дочки і потрапив на обстеження (ФОТО)

29.11.2013 13:11 Суспільство
фото Інни Пирлик фото Інни Пирлик
Сьогодні в одній із аптек Харкова відкрився кабінет, у якому безкоштовно проводитимуть експрес-діагностику на захворювання серцево-судинної системи.

Кабінет для діагностики відкрився в рамках Всеукраїнської соціальної ініціативи «60+ Кардіо». Кожен охочий зможе зайти сюди і безкоштовно протягом десяти хвилин зробити діагностику, яка покаже ймовірність захворіти на серцево-судинні захворювання. Хоча проект розрахований на більш старше покоління, а саме для людей, яким за 60 років, перевірити своє здоров’я зможе будь-хто, - запевнили на відкритті.

- Існують спеціально розроблені та науково обгрунтовані соціальні шкали. За допомогою них протягом 10 хвилин, лише давши відповідь на декілька запитань, вимірявши тиск та співвідношення маси тіла й зросту, можна встановити, чи існує ризик серцево-судинних захворювань. Якщо ризик високий, то людині будуть рекомендувати звернутися до лікаря, щоб отримати більш кваліфіковану допомогу, - розповіла ініціатор і активіст Соціальної ініціативи “60+ Кардіо” доктор медичних наук, голова правління ВГО “Асоціація превентивної і антиейджинг медицини” Ольга Барна.

Першим на діагностику потрапив 64-річний харків’янин колишній сапер Олександр Макаренко. До аптеки він завітав за ліками для доньки і з радістю прийняв пропозицію пройти обстеження. Експрес-діагностика показала, що чоловік має високий ризик серцево-судинних захворювань.

- Звісно, мені треба трішки змінити спосіб життя, тому що серцево-судинна система не зовсім у порядку. Про це я знав і раніше і ліки відповідні приймав. Можливо, вони малоефективні. Тепер обов’язково піду до лікаря, - поділився Олександр Макаренко.

Кабінет працює за адресою вул. Пушкінська, 26 з 8:00 до 21:00 у будні та з 9:00 до 21:00 на вихідних. Діагностику проводитимуть провізори, які пройшли необхідне навчання.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта