Хто допоможе мешканцям містечок Харківщини врятуватися від бездомних тварин

04.02.2015 08:17 Суспільство
naturalist.su naturalist.su
Якщо людину покусав собака, перш за все їй потрібно звернутися за медичною допомогою. Причому не важливо, чи була ця тварина домашньою чи бродячою.

Спеціалісти стверджують, що безпричинна агресія з’являється у хворих собак, в інших випадках вона мотивована. Після отримання медичної допомоги наступний крок – звернення у спеціальні служби, що займаються відловом тварин, або в органи місцевого самоврядування.

Якщо «напад» стався в якомусь із районів Харківщини, то алгоритм дій потерпілої люди наступний. Знову ж таки, спочатку потрібно відвідати лікарню. Потім звернутися до районної ветеринарної служби. Ветеринари по можливості відловлюють собаку, встановлюють, чи  є тварина переносником сказу. І вже за їх висновком лікарі обирають постраждалій людині курс лікування.

Та, щоб зменшити ризики наплоду бродячих собак, краще при їх виявленні біля помешкання та агресивній поведінці звертатися з відповідною заявою до органів місцевого самоврядування. Ті, у свою чергу, повинні звернутися в спеціалізоване підприємство, яке займається виловом бродячих тварин. На жаль, у багатьох районах області таких служб немає, у такому разі викликати спеціалістів доведеться з Харкова.

Відловом та доглядом за бездомними тваринами у Харкові займається спеціалізоване комунальне підприємство «Центр поводження з тваринами».

Залишити заявку можна на сайті підприємства animals.kharkov.ua/node/111 або зателефонувати за номером (057) 775-33-10. Також приймають таку заявку диспетчери Харківської міської диспетчерської служби за номером 1562, або (057) 760-70-62. Послуги з відлову надаються безкоштовно.

Юлія Шматченко, матеріал з газети "Слобідський край" № 10 від 24.01.2015

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта