Гемодіаліз у Харкові робитимуть у борг - Чернов

04.11.2014 09:59 Суспільство
www.zdorovieinfo.ru www.zdorovieinfo.ru
Коштів для придбання витратних матеріалів для проведення процедури гемодіалізу вистачить ще на місяць.

Про це сьогодні повідомив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

За його словами, керівництво Департамента охорони здоров'я ХОДА домовилося з фірмою - постачальником препаратів про те, що фірма постачатиме препарати у борг. 

- Ми підтвердили гарантії про те, що будемо проводити розрахунки в обласному бюджеті. Вже знайдені додаткові 3 млн грн. Ми знайшли механізми їх виділення у терміновому порядку без проведення пленарного засідання сесії, - сказав Сергій Чернов.

Читайте також: КРИТИЧНА СИТУАЦІЯ З ГЕМОДІАЛІЗОМ. ЧЕРНОВ ПЛАНУЄ СКЛИКАТИ СЕСІЮ
                     МИ — БРАТСЬКА МОГИЛА. ПІКЕТ ПІД ХОДА (ФОТО)
                     В ЯКУ СУМУ ПЕРЕСЕЛЕНЦІ З ДОНБАСУ ОБІЙДУТЬСЯ БЮДЖЕТУ ХАРКІВЩИНИ. ІНФОРМАЦІЯ ЧЕРНОВА

Також він повідомив, що найближчими днями область отримає ті 1,5 млн грн, які минулого тижня для придбання препаратів для гемодіалізу виділив обласному бюджету Кабінет Міністрів. 

Таким чином за всіма розрахунками, за словами Сергія Чернова, коштів вистачить для того, щоб купувати препарати в необхідній кількості протягом місяця. Проте в області сподіваються, що за цей час фінансове питання буде вирішене. 

Тривають переговори депутатського крпусу облради та ХОДА з Кабміном щодо виділення Харківській області додаткових коштів. Розраховують на 15-20 млн грн. Нагадаємо, що цього року на проведення процедури гемодіалізу з обласного бюджету було виділено 50 млн грн. За розрахунками спеціалістів, до кінця року на закупку препаратів потрібно ще 37 млн грн. Нагадаємо також, що процедуру гемодіалізу проходять у нашому місті не лише мешканці Харківщини, але й переселенці з Донбасу.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта