Кров для онкохворих дітей здали депутати Харківщини (ФОТО)

01.06.2012 14:51 Суспільство
Депутати здали кров для онкохворих дітей Депутати здали кров для онкохворих дітей
1 червня, у День захисту дітей, молоді депутати Харківської районної ради здали у Липецькому терапевтичному відділенні Мереф'янської центральної районної лікарні донорську кров для онкохворих дітей.

Усього у заході взяло участь майже 70 депутатів. Кожен з них пожертував 400 мл власної крові.

- Нас, активістів, зібралося майже 70 чоловік, хто вирішив дати свою кров хворим дітям. З нагоди Дня захисту дітей всі хочуть зробити щось хороше. Зазвичай допомагають грошами, дарують іграшки. Але на те, щоб віддати частинку себе, йде не кожний. Однак донорська кров дуже важлива, тим більше, що в Україні база ще досить мала, - говорить депутат Сергій Веприцький. - Сьогодні я проходив процедуру переливання вперше. Відчуваю себе добре і радію тому, що я таки зробив це. Страшно не було, навпаки, незвично і цікаво. Повторно здавати кров готовий.

У лікарні кров приймають у людей віком від 18 до 60 років. Процедура безпечна і займає не більше 10 хвилин.

- Якщо у людини нема інфаркту міакарду, ешемічної хвороби серця, гіпертонічної хвороби у 3-4 стадії, ускладнення після операцій і ряду інших захворювань, то після бесіди зі мною доброволець допускається на здачу крові. Лікар також може заборонити донацію крові, якщо людина погано себе почуває, - пояснює лікар-терапевт Іван Арожанніков. - Усі вважають, що кров треба здавати на голодний шлунок. Ця донація до цього не має відношення. Перед процедурою ми рекомендуємо легкий сніданок із солодким чаєм, після — повноцінний обід. Для оновлення організму не бажано вживати солону та гостру їжу. За 2 доби до здачі крові категорично забороняється пити алкоголь.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта