Кучугури на Харківщині не розтануть ще три дні - Харківський гідрометцентр

25.03.2013 10:02 Суспільство
http://kolyan.net http://kolyan.net
Разом зі снігом та дощем в області за останні три дні випала місячна норма опадів.

Протягом останніх трьох діб Україну накрили аномальні снігопади. Найбільше від них постраждали західні області та столиця України. 

Починаючи з п'ятниці на Харківщині теж йшов спочатку дощ, а потім сніг, який припинився лише в ніч з неділі на понеділок. В результаті опадів випало більше за місячну норму, яка становить 28 мм. Найбільше перепало західним районам Слобожанщини. Як повідомила начальник Харківського регіонального центру з гідрометеорології Людмила Андрієнко, у Золочівському, Богодухівському та Коломацькому районах випало 44-47 мм опадів. Найсухіше в Ізюмському та Куп'янському районах - 17-18 мм. У Першій столиці випало 34 мм.

- Опади були сильними, проте ні до яких стихійних лих вони не відносяться, - каже Людмила
Андрієнко, - Все, що ми прогнозували, відбулося: і сильний дощ, і сніг, і налипання мокрого снігу, а подекуди навіть була невелика ожеледиця та завірюхи.

Вітри на Харківщині дули штормові — в середньому 15 м/с, проте не такі сильні, як у південних областях, де швидкість вітру досягала 28 м/с.

Людмила Андрієнко каже, що така погода для кінця березня звісно аномальна, проте і раніше траплялося, коли перший місяць весни дивував низькими температурами. Так, у 1958 році 25 березня у Харкові була зафіксована температура -16 градусів, а от у 1990 році було уже + 18,6 градусів.

Людмила Андрієнко повідомила, що у наступні три доби на Харківщині будуть морози: від -6 до -13 уночі, та від -1 до -7 удень.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта