Лікарі їздитимуть до людей на мерседесах на Харківщині

19.12.2012 15:38 Суспільство
http://i.autosite.com.ua/ http://i.autosite.com.ua/
Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма повідомив, що регіон готовий до реалізації вимог Закону України «Про екстрену медичну допомогу».

Закон передбачає створення з 1 січня наступного року в кожні області бригад екстреної медичної допомоги. 

За словами віце-губернатора на Харківщині організація цього процесу покладена на комунальний заклад «Обласний центр екстреної медичної допомоги». Нові функції обласної установи будуть закріплені рішеннями найближчих сесій міської та обласної рад. Жодного працівника служби швидкої допомоги скорочено не буде. Очікується, що у Харкові бригади екстреної медичної допомоги будуть доїжджати до хворого за 10 хвилин, у райцентрах – 5-7 хвилин, на території сільської місцевості – 20 хвилин. 

– Вже сьогодні ми домоглися виділення для Харківської області 19 млн грн на закупівлю медикаментів та товарів медичного призначення для бригад екстреної медичної допомоги. Ці витратні матеріали та ліки поступлять на кожен автомобіль в області. Ми очікуємо на початку нового року надходження восьми реанімобілів для надання екстреної медичної допомоги (автівки типу «Mercedes», «Peugeot»). Також ми сподіваємося, що нам виділять кошти на оновлення парку автомобілів швидкої невідкладної медичної допомоги, особливо у сільській місцевості, – сказав Ігор Шурма.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта