Лікарям заборонили приймати благодійні внески на Харківщині

19.06.2013 09:23 Суспільство
http://www.telegraf.in.ua/ http://www.telegraf.in.ua/
З такою вимогою звернувся до головних лікарів медзакладів Харківщини заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма під час наради, яка відбулася 18 червня у Харкові.

– Не можна брати якісь благодійні внески комунальним закладам за те, що вони лікують пацієнтів у комунальних медзакладах на обладнанні, яке закуплено за бюджетні кошти, – наголосив віце-губернатор.
Спілкуючись з журналістами він зазначив, «одна справа, коли пацієнт докуповує ліки, а інша – коли його пошлють зробити внесок до благодійного фонду невідомо на які потреби»
– Пацієнт потрапляє на стаціонар і йому ставлять умову, що він отримає кваліфіковане лікування тоді, коли він зробить внески у благодійний фонд - ні! Коли пацієнт отримує допомогу, коли йому надають увесь спектр послуг, а після цього пацієнт, в знак подяки та у випадку фінансової спроможності, може зробити внесок. Це різні речі. Сьогодні бракує громадського контролю. Ми дуже розраховуємо на те, що Рада захисту прав та безпеки пацієнтів допомогла знайти ту межу нетиску на пацієнта, незловживання, неставлення бар’єру перед потраплянням у клініку, – наголосив Ігор Шурма.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта