Ліки від діабету стануть дешевшими. Міністр Р. Богатирьова обіцяє здешевлення і інших груп ліків

27.02.2013 07:00 Суспільство
http://podrobnosti.ua http://podrobnosti.ua
Міністерство охорони здоров’я України розглядає можливість реімбурсації (часткового відшкодування вартості) на ліки, які затосовуютсья при лікуванні цукрового діабету.

Про це на брифінгу для регіональних ЗМІ у МОЗ повідомила міністр Раїса Богатирьова.

- Розуміючи, що надзвичайно багато гине людей працездатного віку внаслідок серцево-судинних захворювань і їх ускладнень (інсультів, інфарктів), держава запропонувала економічні важелі, щоб активно впливати на показники захворюваності і смертності. Це реімбурсація на певні види лікарських препаратів, які вживаються при гіпертонічній хворобі, - зазначила міністр охорони здоров’я. - Держава виділяла гроші для цього в минулому році для всієї країни, і в цьому році передбачається продовження цього проекту, щоб люди, які отримують ліки за рецептом при лікуванні гіпертонічної хвороби, могли мати від держави відшкодування певної частини оплати за ліки. Таким чином, здешевлюючи ліки ми будемо стимулювати людей, щоб вони виконували рекомендації, контролювали перебіг хвороб, і мали можливість уберегти себе від таких вважких ускладнень.

Вона зазначила, що проект реімбурсації, який був ефективно застососваний у минулому році на ліки від гіпертонії, тепер буде поширений і на ліки від інших хвороб. Їх перелік буде відомий пізніше.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта