Лікувати зуби по-новому будуть мешканці двох сіл на Харківщині

18.07.2012 14:24 Суспільство
Оновлений стоматологічний кабінет відкрито у с. Бірки Зміївського району.

Кабінет відкрито сьогодні на базі Бірківського сільського відділення загальної практики – сімейної медицини КЗОЗ «Зміївська центральна районна лікарня». У відкритті взяли участь заступник голови ХОДА Ігор Шурма, голова Зміївської РДА Євген Мураєв, медики району і місцеві мешканці.

Ремонт стоматологічного кабінету було проведено у травні-червні 2012 року. На ремонтні роботи було витрачено 12 тисяч гривень, крім того, для кабінету було придбано і встановлено універсальну стоматологічну установку з кріслом пацієнта на суму 25 тис. грн.

За словами лікаря-стоматолога Володимира Селютинa, на новому кріслі лікувати пацієнтів зручніше. На день у стоматологічному кабінеті обслуговується 17-18 пацієнтів. Кабінет обслуговуватиме 5499 мешканців сіл Першотравневе та Бірки.

У Зміївському районі вже відкрито п'ять подібних кабінетів: два у місті Змійов, один у с. Шелудівка, один у с. Борова та ще один у с. Бірки.

Також у приміщенні сільської лікарні працює приватна лікарня (приватне підприємство "Лоритон"). Частину приміщень сільської лікарні "Лоритон" орендує з умовою, що приватна лікарня матиме чотири койкомісця для пільговиків. Сума оренди складає 12 тис. грн на місяць. Це дозволяє сільській лікарні підтримувати у належному стані матеріально-технічну базу.

Сьогодні щодо роботи приватної лікарні укладено трьохсторонній договір між керівництвом району, Зміївської лікарні та приватного підприємтсва. 

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта