М. Азаров змусить виробників молока говорити, з чого воно зроблене

30.08.2012 07:07 Суспільство
Кабінет Міністрів за ініціативою Миколи Азарова встановив мінімально допустимий рівень закупівельної ціни на молоко у населення на рівні 2,20 грн., без урахування ПДВ, повідомляє Урядовий портал.

Микола Азаров назвав неприпустимою ситуацію, коли в цілій низці областей країни молоко у населення закуповується за ціною 1.6-1.8 грн.
 - До 70% молока в країні виробляється приватними сільгоспвиробниками, яких необхідно захистити від різних спекулянтів, які закуповують молоко за штучно заниженими цінами, - підкреслив Микола Азаров.

Крім того, прем'єр-міністр вважає за необхідне переглянути вимоги технічних регламентів на молоко, що закуповується для шкіл, дитячих установ, лікарень.

Азаров доручив Мінагрополітики до кінця серпня розробити і внести на розгляд Кабінету Міністрів проект закону, який зобов'яже переробників молока розміщувати на упаковках молочних продуктів, вироблених з додаванням замінників молочних інгредієнтів, напис «із замінниками молочних інгредієнтів».

Використання в назві таких продуктів, похідних від традиційних назв - «сирок», «сметанка» і так далі пропонується заборонити. Проект закону має передбачати, що молочна продукція, виготовлена з використанням замінників, буде розміщуватися на окремих полицях і стелажах, та спеціально позначатися.

На думку Прем'єр-міністра, такий закон в першу чергу захистить права споживачів, дозволить їм легко відрізняти натуральні молочні продукти від продуктів, виготовлених з використанням замінників, а також підтримає сумлінних вітчизняних виробників та переробників молока.

Автор: Администратор сайта