Медичний огляд дітей у харківській області проводять з грубими порушеннями

17.06.2013 09:36 Суспільство
http://www.infpol.ru http://www.infpol.ru
Для проведення поглиблених медичних профілактичних оглядів школярів в області було сформовано 58 бригад, у тому числі 38 в районах області та 20 – у Харкові.

До складу кожної такої бригади, які формуються в медичних установах, входить 8 лікарів-спеціалістів: лікар-педіатр (сімейний лікар), офтальмолог, отоларинголог, хірург, ортопед-травматолог, невролог, дитячий гінеколог, стоматолог, а також медична сестра.

Про це повідомив директор Департаменту охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації Олександр Галацан.

У той же час, за словами Олександра Галацана, в окремих районах виникли певні питання з проведенням оглядів. Подекуди огляди проводилися з грубими порушеннями, а саме школярів оглядали без дозволу батьків, не у всіх бригадах була належна кількість лікарів, а іноді їх «підміняли» медичні сестри, а тому на об’єктивний результат годі було сподіватися. Також іноді не було приміщення для огляду та інше.

Головуючий на нараді заступник голови облдержадміністрації Ігор Шурма критично висловився в бік окремих керівників райдержадміністрацій і наголосив, щоб у найкоротший термін усі ці недоліки були усунуті в повній мірі. 

У Харківській області у 2012 – 2013 навчальних роках поглибленим медичним оглядам підлягало 211462 учня навчальних загальноосвітніх шкіл. За їх результатом визнано здоровими 41,7 % школярів.

Олександр Галацан доповів, що станом на 15 травня поточного року оглянуто 204367 дітей, що складає 96,6%, в тому числі в районах області – 105063 (97,6%) і в місті Харкові 99304 дитини (95,6%). За результатами поглиблених медичних профілактичних оглядів в цілому в районах області – 44,9%, а в місті Харкові 38,4%.

Ігор Тесло

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта