Михайло Добкін поділиться досвідом, як залучити лікарів на село

07.06.2012 12:10 Суспільство
Відкрилась нова сільська амбулаторія на Харківщині Відкрилась нова сільська амбулаторія на Харківщині
Сьогодні у селі Ватутіне Нововодолазького району відкрили нову лікарську амбулаторію,

яка обслуговуватиме населення двох найближчих сіл: Ватутино та Вільхуватка (загальна кількість - 2325 осіб). Також в амбулаторії побудована трикімнатна квартира для лікаря-педіатра.

У відкритті амбулаторії взяли участь губернатор Харківської області Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов та заступник голови ХОДА з соціальних питань Ігор Шурма.

- Сьогодні повинна була приїхати віце-прем'єр-міністр Раїса Богатирьова, ми хотіли показати цю амбулатрію як типовий проект для всієї України. Ми готові поділитися проектом, який використано у Харківській області, зі всіма регіонами, - заявив Михайло Добкін.

- Ми вирішили зробити експеримент і збудувати типову амбулаторію з житлом для медприцівника. За півтора роки з рівної землі, враховуючи проект, підведення газу та електроенергії, ми маємо готову будівлю, - зазначив Ігор Шурма.

 - Ця амбулаторія буде взірцем первинної медико-санітарної допомоги, яку ми повинні розвивати і наближати до кожного населеного пункту, - зазначив Сергій Чернов, - щоб була можливість у людей, які тут живуть, отримувати її вчасно, якісно і доступно.

Голова Харківської обласної ради побажав місцевій громаді не зупинятися на досягнутому й далі ініціювати будівництво об'єктів культури і освіти.

Завідуюча сільською амбулаторією села Ватутіне Лариса Кузнецова розповіла, що амбулаторія отримала нове обладнання, а саме новий кардіограф та телекарди. За її словами, вже зроблено 20 кардіограм і відправлено на аналіз до обласної лікарні. 

Також Лариса Кузнецова зазначила, що амбулаторія отримала нове лабораторне обладнання, що дозволяє робити аналіз крові на гемоглобін.

У новій амбулаторії працюватимуть сімейний лікар вищої категорії, педіатр, стоматолог.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта