На діабет хворіють майже 90 тисяч мешканців Харківщини

14.11.2012 07:29 Суспільство
http://www.zdorovo.ua http://www.zdorovo.ua
Із 30-ти українців один – діабетик.

Про це кореспонденту "СК" повідомив головний спеціаліст Головного управління охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації з ендокринології Іван Смірнов.

В Україні і в Харківській області зокрема цифри, може бути, м’якіші, ніж загальносвітові, але ми наздоганяємо загальносвітову тенденцію. Поширеність і захворюваність діабетом ростуть – це неминучий наслідок цивілізації. У цілому в Україні таких хворих зараз 2,8 % від загальної кількості населення. Тобто, із 30-ти українців один – діабетик. Але вважається, що на одного зареєстрованого діабетика припадає один незареєстрований, тоді в Україні таких хворих близько 5 %.

За словами Івана Смирнова, у розвинених промислових районах зазвичай цей показник вищий, адже спосіб життя в таких регіонах сприяє розвитку захворювання. У Харківській області, приміром, він дорівнює 3,2 %. В абсолютних цифрах за 2011 рік це 89 392 особи.

Уперше Всесвітній день діабету було проведено для координації боротьби з діабетом у всьому світі за ініціативи IDF (Міжнародна діабетична федерація) і ВООЗ (Всесвітня Організація Охорони Здоров’я) 14 листопада 1991 року. Відтоді цей День відзначається щорічно.

Ольга Громова, матеріал з газети "Слобідський край" №136 13.11.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта