На гемодіаліз для харківських хворих знайшли гроші. Подробиці

10.11.2014 10:10 Суспільство
фото Інни Пирлик фото Інни Пирлик
Харківщині обіцяють цієї середи, 12 листопада, додаткові гроші з бюджету на лікування хворих, зокрема на проведення гемодіалізу.

Про це повідомив т. в. о. міністра охорони здоров’я Василь Лазоришинець під час брифінгу в КМУ.

Сьогодні в області склалася важка ситуація з фінансуванням проведення процедури гемодіалізу. Грошове забезпечення її покладене на місцеві бюджети. Однак вони не справляються.

Читайте також: ГЕМОДІАЛІЗ У ХАРКОВІ РОБИТИМУТЬ У БОРГ - ЧЕРНОВ
                     МИ — БРАТСЬКА МОГИЛА. ПІКЕТ ПІД ХОДА (ФОТО)
                     НА ГЕМОДІАЛІЗ ТА ІНСУЛІН ПЕРЕСЕЛЕНЦЯМ З ДОНБАСУ НА ХАРКІВЩИНІ ГРОШЕЙ НЕМАЄ

- Тимчасово переміщених осіб, які потребують цієї послуги, усього по Україні 135 людей. Ми порахували, що на цих людей на 6 місяців вистачить 10,5 млн грн, які виділив нещодавно КМУ, - розповів Василь Лазоришинець. - Ми обрахували, що для Харківщини вистачить 1 млн 780 тис. грн, щоб забезпечити 24 таких зареєстрованих у Харкові пацієнтів з Донбасу.

За словами Василя Лазоришинця, міністерство почало працювати з цього питання з місцевою владою, з губернатором, директором профільного департаменту.

- І виявилося, що приблизно 40 тис. тимчасово переміщених осіб отримували медичну допомогу в закладах охорони здоров'я Харкова і області, у тому числі і військовослужбовці. Це додаткові витрати для місцевого бюджету, - говорить т. в. о. міністра охорони здоров'я.

За його словами, зараз ведуться підрахунки цих видатків на лікування таких пацієнтів.

- Так само, як минулого разу, Уряд підтримав виділення цих 10 млн грн. Я сподіваюся, що цієї середи Уряд знову виділить кошти для лікування всіх пацієнтів. Це унікальне явище - виділення коштів з резервного фонду саме для Харківського регіону, - підсумував т. в. о. міністра охорони здоров’я Василь Лазоришинець.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта