На гемодіаліз та інсулін переселенцям з Донбасу на Харківщині грошей немає

10.07.2014 11:00 Суспільство
http://062.ua/ http://062.ua/
Харківські депутати звертатимуться до центральних органів влади стосовно виділення коштів для надання медичної допомоги переселенцям, оскільки в обласному бюджеті такого фінансування немає.

Як розповів сьогодні на сесії Харківської облради голова постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства та соціального захисту населення Андрій Стронов, уже 2840 переселенців з Донбасу звернулися за медичною допомогою.

Читайте також: Понад 20 тисяч мешканців Донбасу переселилися на Харківщину
                       Комісія із забезпечення прав людини в Харківській облраді не хоче працювати - Давтян

- Є категорія людей, які потребують призначення дорогих медичних препаратів для системного лікування. Є інсулінозалежні, є пацієнти, яким потрібен гемодіаліз, є ВІЛ-інфіковані, хворі на туберкульоз і так далі, - розповів Андрій Стронов.

За його словами, комунальні медзаклади області уже витратили близько 5 млн грн на надання допомоги мешканцям Донбасу. У той же час, обсяги фінансування медичної сфери регіону не передбачають надання системної медичної допомоги громадянам інших областей.

Тому на сесії депутати ухвалили звернення до Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів стосовно вирішення цього питання. А саме виділення з Держбюджету 20 млн грн.

- Окрім того, ми просимо збільшення квоти для Харківської області за рахунок перерозподілу із Донецької та Луганської областей для забезпечення хворих хронічними захворюваннями, - сказав Андрій Стронов.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта