На пляжах Харківщини заборонять вживати алкоголь

26.06.2012 16:07 Суспільство
Пляжі повинні бути відкриті вчасно Пляжі повинні бути відкриті вчасно
Усі пляжі області необхідно обладнати відповідно до вимог безпеки та організувати контроль міліції, щоб на водних об'єктах не розпивали спиртні напої.

Таке доручення дав губернатор Михайло Добкін під час колегії ХОДА.

Як повідомив начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА Володимир Фадєєв, на сьогоднішній день на водних об'єктах області загинуло 35 осіб.

А лише за минулий тиждень — 18 чоловік. Усі випадки загибелі людей на водних об'єктах відбулися в місцях, не відведених для купання. Основні причини - алкогольне сп'яніння і порушення правил поводження на воді. Рятувальні служби обстежили 79 пляжів на території області, з дна підняли 14 тіл загиблих, допомогли 12 постраждалим.

- В цьому році в районах та містах області планується відкрити 114 місць масового відпочинку на водних об’єктах, з них у дитячих оздоровчих закладах - 16, на базах відпочинку - 36. А також 62 пляжі загального користування, на яких треба створити 114 сезонних рятувальних постів та підготувати для чергування 206 матросів-рятувальників, - повідомив Володимир Фадеєв.

На цей час в області створено 49 рятувальних постів і 135 матросів-рятувальників. На сьогодні в області обладнані і паспортизовані 44 пляжі, з них у дитячих оздоровчих таборах — 14, на базах відпочинку — 14. Із 62 пляжів громадського користування паспортизовані тільки 16 пляжів.

Загибель людей на воді, на думку губернатора, є неприпустимою трагедією.

- Тому необхідно організувати спільно з міліцією контроль за тим, щоб на водних об'єктах не розпивали спиртні напої, обладнати пляжі відповідно до вимог з безпеки і перевірити водойми. Через місяць всі заплановані пляжі повинні бути відкриті з урахуванням усіх заходів безпеки, - наголосив Михайло Добкін.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта